Start
Nyheter
Blogg
Killebacken
Om Märtha
Om Honey
Om Moët
Om oss
Valpkullar
Änglahund
Kontakt
   Intresserad av jaktlabrador
   Planerade kullar
   Parfymkullen
   Jaktkullen
   Absolutkullen

Märtha (Meadowlark Hop Jog) är konstaterad dräktig med NOJCH Castleman's Syrian "Indy" vi håller tummarna att allt går bra och hoppas på valpar runt den 20 mars. 
Märtha och Indy används främst som apportörer på fågel och småviltsjakter och båda är meriterade på jaktprov. Jag tror mycket på kombinationen Märtha och Indy och hoppas på avkommor med en härlig arbetslust, lyhörda, vänliga och en tydlig "av- och på-knapp"

Intresserad av den planerade kullen? Välkommen med din förfrågan! Louise tel. 0733-42 46 70 alt. gardefalk@hotmail.com

u. Meadowlark Hop Jog "Märtha" SE53089/2012


Märtha är en sjuårig tik, med en stor jaktlust och arbetsvilja. Märtha används främst vid fågel- och småviltsjakt. Hennes arbetsglädje och samarbetsvilja vid både jakt och träning gör att hon är en mycket rolig hund att arbeta tillsammans med.  Märtha är tyst och stadig i sitt arbete, egenskaper som jag tycker är viktiga. När det inte står träning eller jakt på schemat är Märtha en härlig familjehund. Jag har förmånen att dagligen kunna ha med Märtha på jobbet vilket gör att hon kommer ut i många olika miljöer och situationer där man ser att hon hanterar ”av och på knappen” på ett bra sätt, vilket också visar sig i jaktligasituationer. Under jakt kämpar Märtha in i det sista och ger sig inte från alla fåglarna är hemma.
Sommaren 2017 hade Märtha sin första valpkull, läs mer om kullen under fliken "Absolutkullen" här på hemsidan. Vi sparade en tik från kullen och har haft regelbundna återträffar med avkommorna. Fem av avkommorna har genomfört BPH-test med ett väldigt bra resultat vilket tyder på trygga och stabila hundar. 

Hälsa: HD: A, ED UA, Ögon UA, PRA Clear (fri), SD2 Clear(fri)
Märtha har 1:a på b-prov nkl och godkänd på RJK's apporteringsprov i Danmark.
Länk till rasdata.nu http://www.rasdata.nu/labrador/hund/2012/s5308912.htm

 

e. NOJCH Castleman's Syrian "Indy" DK00889/2015


Castleman's Syrian "Indy" är en hanhund som jag är mycket förtjust i.  Mitt intryck av Indy är att han är en mycket vänlig hund, som brinner för att samarbetar med sin ägare Pernille Lillevang. En hund med en härlig arbetslust som samtidigt är stadig och tyst i sitt arbete. Indy används som apportör på jakt samt startas på jaktprov.  Under hösten 2018 åkte vi över till Danmark och träffade Indy för första gången hos kennel Brown Hunt. Jag har träffat några av Indys tidigare avkommor i Sverige, dessa hundar har jag fått ett positivt intryck av. 
Pernille Lillevangs ord om Indy:
Indy er min absolutte soulmate. Han er en blid og meget kærlig hund, der er venlig mod alle, en dreng der er meget bevidst om sit værd, sætter foden ned og opdrager husets unge hunde, hvis de bliver for voldsomme, tager sig kærligt af de ældre i flokken. Alle vil gerne ligge op af Indy og være ven med Indy ♥
Indy er den hanhund vi har med den største motor. Ingen afstande er for store for Indy at løbe, han går hårdt til terrænet, løber naturligt lige linjer, gennem alle former for terræn og terrænskift.
Han er en fornøjelse at arbejde med og han er altid loyal og gør sit bedste og helst i høj fart :-) - Indy elsker at springe, nu højere nu bedre og han vil gerne udfordres.Han har været let at træne for mig.


Hälsa: HD: A, ED 0, Ögon UA, PRA Clear (fri),  SD2 Clear(fri).
Indy har startats på jakprov med framgång i Danmark, Norge och Sverige. 2019 blev Indy Norsk Jaktchampion!

Läs mer om Indy och se fler bilder på Brown Hunt's hemsida https://brownhunt.dk/castlemans-syrian  

 
2020 © Louise Gårdefalk
Louise Gårdefalk